sef peeters

Over

docu

Sef Peeters is 67 en langer dan veertig jaar kunstenaar. Hij hoort, nee voelt de klok tikken. In Museum Boijmans Van Beuningen maakte hij in 2015 een installatie met werk van Nederlandse kunstenaars geboren tussen 1941 en 1960 uit de collectie van het museum. Maar al is hun werk aangekocht en wordt het zorgvuldig bewaard – toch zullen velen van hen vergeten raken. Peeters’ installatie is geen eerbetoon aan individuen, maar een Vanitasstilleven; een aansporing je te richten op iets groters dan het tijdelijke. In deze video zie je Peeters aan het werk in het museum, tijdens de opbouw van de installatie. Hij vertelt over de achtergronden van het werk en over de soms moeizame verhouding tussen kunst en leven. 

meer docu

Sef Peeters 1 2 3

Marijke de Bie filmde Sef Peeters in de laatste jaren van zijn leven. Hij is aan het werk en zodra hij afstand neemt, vertelt hij.

bekijken »

Practice of Living

Drie collega-kunstenaars, Peter Bouwmans, Jordi Koevoets en Margot Zweers, reageren op het kunstwerk Practice of Living van Sef Peeters.

bekijken »

De krokodil in de kamer

Rebecca Nelemans is kunsthistoricus. Samen met Marianne Sprangers – de weduwe van Sef- en vijf andere werkgroepleden werkt ze aan het levend houden van Sefs collectie en archief.

bekijken »