sef peeters

Over

docu

Practice of Living

met nieuw werk van Peter Bouwmans, Jordi Koevoets en Margot Zweers

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Sef Peeters – Zwaar als een vogel, die van 15 februari t/m 23 augustus 2020 in Stedelijk Museum Breda te zien was, heeft het museum drie collega-kunstenaars uitgenodigd om te reageren op het kunstwerk Practice of Living van Sef PeetersDoor middel van deze installatie wilde Peeters ontdekken hoe hij in het leven stond. Tijdens een werkperiode in de StadsGalerij maken Peter Bouwmans, Jordy Koevoets en Margot Zweers nieuw werk dat ze presenteren naast onderdelen van de originele installatie Practice of Living van Sef Peeters.

Marjolein van de Ven (conservator moderne en hedendaagse kunst Stedelijk Museum Breda) interviewt de kunstenaars over hun relatie met Sef, over hun eerste ideeën naar aanleiding van het project en het werk dat er uiteindelijk uit is voortgekomen.

meer docu

Sef Peeters 1 2 3

Marijke de Bie filmde Sef Peeters in de laatste jaren van zijn leven. Hij is aan het werk en zodra hij afstand neemt, vertelt hij.

bekijken »

De krokodil in de kamer

Rebecca Nelemans is kunsthistoricus. Samen met Marianne Sprangers – de weduwe van Sef- en vijf andere werkgroepleden werkt ze aan het levend houden van Sefs collectie en archief.

bekijken »