sef peeters

Over

docu

Hoe zorg je dat het wonder bij jou niet stopt en behoud je wat van waarde is voor volgende generaties? Met de krokodil als metafoor voor de kunstenaar; een bijzonder wezen dat van nature een onverzadigbare honger naar nieuwe indrukken en nieuw te vervaardigen werk aan de dag legt. Te gast zijn: Bas Veldhuizen, adviseur beeldende kunst van Kunstloc Brabant, onderzocht als projectleider van ‘Archief voor de Toekomst’ problemen rond het behoud en beheer van collecties en archieven van hedendaagse beeldend kunstenaars en publiceerde over het onderwerp. Hij pleit voor meer aandacht en ondersteuning voor collectiebeheer en een goede digitale ontsluiting van het oeuvre. Miriam Windhausen is adviseur kunstenaarsnalatenschappen en werkt in opdracht van het Mondriaan Fonds aan een pilot rondom zes kunstenaarsoeuvres en -nalatenschappen. Een van de casussen in de pilot van Miriam is de nalatenschap van beeldend kunstenaar Sef Peeters (1947-2019). Rebecca Nelemans is kunsthistoricus en lid van de Werkgroep Sef Peeters. Samen met Marianne Sprangers – de weduwe van Sef- en vijf andere werkgroepleden werkt ze aan het levend houden van Sefs collectie en archief.

meer docu

Sef Peeters 1 2 3

Marijke de Bie filmde Sef Peeters in de laatste jaren van zijn leven. Hij is aan het werk en zodra hij afstand neemt, vertelt hij.

bekijken »

Practice of Living

Drie collega-kunstenaars, Peter Bouwmans, Jordi Koevoets en Margot Zweers, reageren op het kunstwerk Practice of Living van Sef Peeters.

bekijken »